tomatsås

Tomatsås @antligensockerfri 
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Smör 
2 burkar hela konserverade tomater 
0,5-1,5 dl grädde (beror på vilken konsistens du önskar) 
1 grönsaksbuljongtärning 
Smaksätt med exempelvis salt, peppar, paprikapulver, timjan, basilika, cayennepeppar, chilipulver

Hacka den gula löken och riv vitlöken. Smält smör i en kastrull, sätt i löken och låt den bli mjuk och lätt genomskinlig på medelhög värme. Rör om under tiden. Häll i tomaterna och blanda om, rör sedan ner resterande ingredienser, inklusive kryddor. Smaka dig fram! Om du vill ha en slät konsistens, mixa med stavmixer. Tomatsåsen vinner smakmässigt på att stå och puttra på låg värme i ca 15-20 minuter. Späd med vatten och/eller grädde om såsen blir för tjock.