Pizzarullar

Pizzarullar @antligensockerfri

Pizzabotten
3 ägg
300 g färskost (vi använder den från Arla)
3 dl riven ost, ex Herrgårdsost 
1 msk Smetana alt Cream Fraiche 
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, smetana och färskost med en elvisp i ungefär en minut i en bunke
3. Ta fram en ny bunke och häll ned mandelmjölet, fiberhusken, bakpulvret, den rivna osten och saltet
4. Blanda så att det inte blir några klumpar
5. Häll ned mjölblandningen i bunken med ägg, färskost och smetana
6. Blanda igen till en jämn smet.
7. Ta fram ett bakplåtspapper och lägg på en plåt
8. Häll på pizzasmeten och bred ut tunt och jämnt på plåten
9. Sätt in i ungen och förgrädda pizzabotten i ca 10-12 min
10. Ta ut och låt svalna en aning innan du lägger på pizzans topping. Grädda igen i 200-225 graders ugnsvärme tills pizzan har fått en fin, gyllene färg.

Tomatsås 
1/2 gul lök 
1 klyfta vitlök 
1 burk hela, skalade tomater 
1 grönsaksbuljongtärning (Kung Markatta) 
Paprikapulver, ca 0,5 tsk 
Pizzakrydda, ca 1 tsk
Cayennepeppar, 1 kryddmått 
Nymalen svartpeppar 
Salt 
Finhacka den gula löken och skiva vitlöksklyftan fint. Fräs löken mjuk på medelhög värme i olivolja/smör. Häll i tomaterna och fördela dem grovt i kastrullen. Tillsätt buljongtärningen och kryddorna. Låt koka ihop på medelhög värme. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Mixa med stavmixer till en slät tomatsås. Låt svalna en aning innan det är dags att sätta på tomatsåsen på pizzabotten. 
Fyllning 
1 sats tomatsås 
250 g avrunnen, skivad mozzarella 
150 g riven ost (jag blandade Herrgårdsost och Prästost)
Färska tomater
Pizzakrydda 
Topping 
150 g riven ost (jag använde Prästost) 
Rulla ihop som en rulltårta. Skär i lämpligt breda "rulltårtsbitar" och placera rullen med snittytan uppåt i en stor muffinsplåt. Strö över riven ost och grädda 10-15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Fungerar utmärkt att frysa.