PIZZA

PIZZABOTTEN @antligensockerfri

3 ägg
300 g färskost (vi använder den från Arla)
3 dl riven ost, ex Herrgårdsost 
1 msk Smetana alt Cream Fraiche 
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, smetana och färskost med en elvisp i ungefär en minut i en bunke
3. Ta fram en ny bunke och häll ned mandelmjölet, fiberhusken, bakpulvret, den rivna osten och saltet
4. Blanda så att det inte blir några klumpar
5. Häll ned mjölblandningen i bunken med ägg, färskost och smetana
6. Blanda igen till en jämn smet.
7. Ta fram ett bakplåtspapper och lägg på en plåt
8. Häll på pizzasmeten och bred ut tunt och jämnt på plåten
9. Sätt in i ungen och förgrädda pizzabotten i ca 10-12 min
10. Ta ut och låt svalna en aning innan du lägger på pizzans topping. Grädda igen i 200-225 graders ugnsvärme tills pizzan har fått en fin, gyllene färg.