KORVSPETT

Lättlagad, enkel husmanskost á la LCHF. När jag köper falukorv siktar jag på en hög kötthalt och en låg andel kolhydrater. ICA har bra korvar i sin "Extra fin"-serie. Denna "Extra fin falukorv" har en kötthalt på 71% och 3,5 g kolhydrater/100 g. Köttet är fött, uppfött och slaktat i Sverige.

1. Blötlägg grillspett av trä.
2. Skiva falukorv. Skiva gul lök och skär rejäla bitar av paprika, gärna i olika färger. Skär bitar av en fet ost, tex Boxholms gräddost med en fetthalt på 38%. Skiva tomater.
3. Bryt träspetten på hälften och börja trä på godsakerna på spetten.
4. Gratinera i 225 graders ugnsvärme mitt i ugnen tills osten har smält och fått en fin färg, det tar ca 10-15 minuter.

Servera gärna tillsammans med en gräddig tomatsås och blomkålsris. Du gör riset genom att riva blomkål grovt och sänk ned kålen kokande vatten i ca 20 sekunder. Häll av i finmaskigt durkslag. Recept på tomatsås finns på min dotters blogg vegetarianlowcarb.se, sök på "min bästa tomatsås".