Variationerna av middagar inom LCHF är oändligt. Jag brukar tänka kött/fågel (kan tyvärr inte äta fisk och skaldjur) med en fet sås/röra och grönsaker som växer ovan jord. Vanlig husmanskost med en liten anpassning blir ofta utmärkt middagsmat. Ett exempel är falukorv i ugn som vilar på en bädd av gräddig tomatsås och gratineras med en fet ost. Ett annat alternativ är köttbullar utan ströbröd men fyllda med godsaker som grädde och ägg. I början kan det kännas ovant att inte äta potatis/pasta eller ris till maten. Det finns alternativ till det mesta men jag avstår gärna alternativen och uppskattar numera mat utan dessa kolhydratrika tillbehör. 

Till lunch har jag allra helst ”restfest” och värmer på mat från dagen innan. Har jag inte några matrester tillgängliga gör jag gärna en matig sallad på exempelvis mozzarella, tomater, ruccola och olivolja. Enkelt att ta med i en matlåda.

Att äta ute då man äter LCHF fungerar utmärkt; det allra bästa och godaste är ju LCHF! Se mer info här.