ugnsrostad kardemummagranola

Ugnsrostad kardemummagranola (glutenfri och vegansk)
Sätt ugnen på 150 grader. 

Blanda ihop följande i en bunke:

1,5 dl flagad mandel
0,5 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön 
1 dl pumpakärnor 
1 dl hackade paranötter 
2 msk rumstempererad kokosolja 
1 tsk vaniljpulver 
1 msk kardemumma (jag använde finmalen)
1 knivsudd salt
1 dl rapsolja

Häll över blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Blandningen fyller en plåt av fullstorlek. Placera plåten mitt i ugnen. Grädda i omkring 15-20 minuter. Jag "vaktar" granolan noga och rör om ca varannan minut. Brända fröer och nötter smakar inte bra. När granolan är vackert gyllene utan att vara bränd är den färdig. Jag brer då ut ett nytt bakplåtspapper på en bricka och låter granolan svalna där. Sedan förvarar jag granolan i en glasburk med lock.