FRUKOSTPAJ

Frukostpaj @antligensockerfri
Ett paket bacon
En röd lök
Två soltorkade tomater i olja
En mozzarellaboll
175 g riven prästost
Fyra ägg
Fyra dl grädde
1 krm muskotnöt
1 krm salt
Nymalen svartpeppar efter behag 
Smör att smörja formarna med

Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram fyra portionsformar och smörj dem med smör. 
Strimla ett paket bacon. Finhacka en röd lök och finstrimla två soltorkade tomater. Värm upp en stekpanna, sätt i en klick smör och fräs snabbt blandningen av bacon, röd lök och soltorkad tomat. Ta av stekpannan från plattan och låt svalna. Skär en mozzarellaboll i fyra rejäla skivor. Riv prästosten. Ta fram en bunke och vispa ihop fyra ägg, fyra dl grädde, muskotnöt, salt och peppar. Ta fram de smorda portionsformarna och fyll med baconfyllningen, lägg en mozzarellaskiva i varje form, strö över den rivna osten och avsluta med att fylla upp formen med ägg- och gräddblandningen. Placera de fyllda formarna mitt i ugnen i 180 graders ugnsvärme. Grädda fram till att pajens yta ha stelnat och fått en fin, gyllene färg. Tar ca 20 minuter, men det skiljer sig mellan olika ugnar. Dessa pajer lämpar sig utomordentligt till att tillaga i förväg och kan förvaras i flera dagar i kylskåp för att sedan tas fram och värmas.