Hur gör du när du är bortbjuden?

När jag är bortbjuden, kontaktar jag värden och berättar att jag äter LCHF. Jag brukar fråga vad som ska serveras och erbjuder mig att ta med något eget om det är mat som inte är förenligt med LCHF. Funkar alltid, ingen har någonsin tagit illa upp eller försökt truga på mig något som jag inte vill äta. 
Så här brukar jag göra: 
Fördrink
Jag dricker inte alkohol längre, men när jag gjorde det fungerade torrt vitt vin eller mousserande bra som fördrink. Nu dricker jag bubbelvatten. (Nej, jag har inte alkoholproblem. Är sockerberoende, men lyckligtvis inte alkoholberoende. Alkohol är dock inget jag vill tillföra kroppen längre.) Som tilltugg finns ofta nötter. Jag undviker cashewnötter då de har ett förhållandevis högt innehåll av kolhydrater. Finns det bara chips och ostbågar eller liknande är det bara att avstå. 
Förrätter 
Funkar ofta bra om man hoppar över brödet/pajbotten eller liknande. Jag skrapar ogenerat ur innehållet och äter det. Sallad funkar alltid. Lax, skaldjur, chark är ju toppen! 
Varmrätter
Varmrätter brukar sällan vara något problem, såvida det inte är en renodlad pasta- eller risrätt. Är det en sås med kolhydrater hoppar jag över den och tar en rejäl smörklick med salt och peppar istället. Skippa potatis och andra kolhydratrika tillbehör. 
Efterrätt
Efterrätter är ofta kluriga. Jag brukar erbjuda mig att ta med färska bär och grädde eller några goda ostar. 
Kaffe/te efter maten
Här är kokosfettet bra att ha med i handväskan! Det väcker alltid nyfikenhet när jag halar upp min burk med kokosfett. Klarar du av att äta mörk choklad kan det vara en god idé att även ha det.