Första gången jag gjorde en nagelförlängning var våren 1990. Jag gick sista terminen i årskurs 9 och längtade efter långa, glamorösa naglar. Min mamma hade fått så fina naglar då hon regelbundet hade börjat besöka salongen Beauty by Carla på Artellerigatan precis i närheten av vårt hem på Linnégatan på Östermalm i Stockholm. Mitt första set långa, kvinnliga naglar var ceriserosa. Jag kommer ihåg det än idag. Jag var stolt och kände mig så fin. Efter behandlingen gick jag till Konsum på Sibyllegatan för att köpa mjölk och jag var orolig för att naglarna skulle gå av när jag greppade tag i mjölkpaketet i kyldisken. Sedan 1990 har det blivit många olika nagelförlängingar gjorda med olika typer av material och med varierande tekniker. Sedan omkring 10 år tillbaka är mina naglar förstärkta med gelé. Jag har i perioder låtit mina naglar "vila", men jag trivs allra bäst med fixade naglar. Jag känner mig kvinnlig, graciös och elegant. Jag vårdar min händer noga; varje kväll smörjer jag in och masserar nagelbanden med nagelolja och smörjer in händerna med en näringsrik kräm. Är jag riktigt, riktigt torr om mina händer sover jag med bomullsvantar. 

Jag har varit kund på många olika nagelsalonger genom åren. Även i fråga om naglar är det viktigt för mig att salongen erbjuder sina medarbetare goda anställningsvillkor. Jag brukar tänka så här: Arbetskraft kostar likaså material av god kvalitet, arbetsgivaravgifter och skatter kostar pengar. Allt det ska jag som kund betala för och om det är misstänk billigt kan det vara värt att fundera över hur salongen kan hålla en sådan låg prisnivå. 

Sedan i januari i år gör jag mina naglar på Vallentuna hudvårdssalong. Det är en liten salong med en hög ambitionsnivå. Salongen har det senaste halvåret förvandlats från en sömnig förortssalong där tiden har stått stilla, till en modern salong med tema "en lyxigare tillvaro" och välbefinnande. Ellinor som är salongens nagelterapeut är nyutbildad och så hängiven sitt uppdrag. Hon har ett genuint intresse för naglar och det märks. Jag vill inte ha "utväxt" på mina naglarna så jag går riktigt ofta till Ellinor, varannan vecka. Det är individuellt och för många är det fullt tillräckligt att besöka sin nagelterapeut en gång i månaden. Att ha välvårdade, kvinnliga händer är en del av en hälsosam livsstil för mig. Det handlar om mitt välbefinnande.